Cont-ex

Wanneer het arbeidsrecht inschakelen als ondernemer?

Geplaatst op

Wanneer je ondernemer bent zijn er veel zaken waar je aan moet denken. Het hebben van een eigen bedrijf is niet niks en zeker wanneer je personeel in dienst hebt, komt er veel bij kijken. Ondernemen is in ieder geval een prachtig vak, maar helaas gebeuren er ook dingen die minder leuk zijn als je de eigenaar bent van een eigen bedrijf. Juist daarom gaan we het in dit artikel hebben over het arbeidsrecht. Zeker wanneer je problemen hebt met personeel kan dit absoluut uitkomst bieden. 

Voor arbeidsovereenkomsten

Voordat we vertellen over wanneer arbeidsrecht interessant is in negatieve situaties willen we ook benadrukken dat dit ook ingezet kan worden op andere momenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opstellen van een arbeidsovereenkomst. Dit zal feitelijk gezien helemaal moeten kloppen en dit is altijd hetgeen waar jullie op terug kunnen vallen. Laat je de contracten maken door een specialist op het gebied van arbeidsrecht? Dan weet je zeker dat de contracten waterdicht zijn.

Bij ontslagprocedures

Het arbeidsrecht staat ook voor je klaar als je overweegt om een medewerker te ontslaan. In zo’n situatie zal dit in overeenstemming met de geldende arbeidswetgeving moeten gaan. Een advocaat zal ervoor zorgen dat je dit op de juiste manier doet en dat er later geen vervelende situaties ontstaan. 

Bij conflicten op de werkvloer

We vertelden het al in de eerste alinea, maar helaas kan er in ieder bedrijf een conflict op de werkvloer ontstaan en dus ook bij jou. Een arbeidsrechtadvocaat kan je in zo’n situatie helpen met het oplossen van dit conflict. Zo kan deze specialist op het gebied van arbeidsrecht bijvoorbeeld voor je onderhandelen, maar ook juridische stappen nemen tegen je medewerker.

Kies altijd voor een specialist

Naast al het bovenstaande kan een arbeidsrechtadvocaat je ook helpen in andere situaties. Belangrijk is in ieder geval dat je een goede specialist kent die je meteen kan inschakelen als het nodig is. Aan te raden is om hier vooral niet op te besparen, een goede advocaat betaalt zich namelijk altijd terug en haalt je ook nog eens uit vervelende situaties.

Gerelateerde berichten

Welke rol speelt ERP-software in de digitalisering van de arbeidswereld?

Er is tegenwoordig geen sector meer die de mogelijkheden van digitalisering niet benut. Toch haalt men er nog niet altijd het meeste uit....

Lees meer

Wat zijn assessments?

In de wereld van werk en professionele ontwikkeling worden assessments steeds vaker gebruikt als een waardevol instrument om de capaciteiten,...

Lees meer

Over ons

Het is erg leuk om je mee te nemen lang de diverse tips en tricks om je business te innoveren. We nemen het graag met je door.

Contactgegevens

Via info @ cont-ex.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden