Cont-ex

Wanneer een arbeidsrecht advocaat inschakelen?

Geplaatst op

Een arbeidsrecht advocaat is natuurlijk gespecialiseerd in het arbeidsrecht en houdt zich voornamelijk bezig met de conflicten tussen arbeidsrelaties. Deze advocaat houdt zich bezig met ontslag en bijvoorbeeld het opstellen van nieuwe arbeidscontracten. De advocaat is hierin gespecialiseerd en is helemaal op de hoogte van alle regels, jurisprudentie en ontwikkelingen. Krijg je als werknemer te maken met ontslag vanuit de werkgever, dan kan een advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht je helpen om hier zo goed mogelijk uit te komen. Waar kan een advocaat bij helpen? En wat zijn de voordelen? Onderstaand vertellen we er echt alles over!

Verschillende redenen om een arbeidsrecht advocaat in te schakelen

Een arbeidsrecht advocaat inschakelen kan altijd handig zijn als je problemen hebt met jouw werkgever. Toch kan een advocaat arbeidsrecht ingeschakeld worden door zowel werknemer als werkgever. Word je op staande voet ontslagen door de werkgever? Dan is het aan te raden om altijd een advocaat in te schakelen. Ook bij ontslag met wederzijds goedvinden, is het verstandig om een beroep te doen op de diensten van een advocaat. Het vorderen van achterstallig loon is ook iets waar een arbeidsrecht advocaat veel ervaring mee heeft.

Veel werknemers zijn terughoudend met het inschakelen van een arbeidsrecht advocaat, dit komt voornamelijk door de kosten. De kosten van een advocaat worden in het arbeidsrecht, in negen van de tien keer betaald door de werkgever. Veel werkgevers stellen vooraf al een bedrag beschikbaar voor juridische kosten van een advocaat. Het inschakelen van een advocaat is daarom altijd de juiste beslissing bij een arbeidsconflict.

De voordelen van een advocaat inschakelen

Het inschakelen van een advocaat is heel erg handig voor werknemers die ontslagen worden. Een arbeidsrecht advocaat helpt namelijk een juridische procedure te voorkomen en dit is zelfs voor de werkgever erg fijn. Een procedure kost namelijk veel tijd en geld, doordat een advocaat goed kan onderhandelen, is de advocaat in staat om een juridisch proces te voorkomen. Met de hulp van een arbeidsrecht advocaat kom je vaak tot een betere ontslagregeling en is de kans op een hogere ontslagvergoeding een stuk hoger, ideaal toch?

Gerelateerde berichten

Welke rol speelt ERP-software in de digitalisering van de arbeidswereld?

Er is tegenwoordig geen sector meer die de mogelijkheden van digitalisering niet benut. Toch haalt men er nog niet altijd het meeste uit....

Lees meer

Wat zijn assessments?

In de wereld van werk en professionele ontwikkeling worden assessments steeds vaker gebruikt als een waardevol instrument om de capaciteiten,...

Lees meer

Over ons

Het is erg leuk om je mee te nemen lang de diverse tips en tricks om je business te innoveren. We nemen het graag met je door.

Contactgegevens

Via info @ cont-ex.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden