Cont-ex

Kit en lijmsoorten op een rijtje

Geplaatst op

Bij het uitvoeren van diverse bouwprojecten, doe-het-zelf projecten en professionele werkgerelateerde projecten is het belangrijk om de juiste kit en lijmsoorten te gebruiken die aansluiten bij de specifieke behoeften van de klus. Er zijn dan ook veel verschillende soorten te verkrijgen en maakt het soms dus extra ingewikkeld om de juiste kit of lijm te vinden die het beste past bij jouw project. Daarom behandelen we een aantal kit en lijmsoorten en beschrijven de eigenschappen en toepassingen, zodat je weet wat je nodig hebt bij jouw project.

Siliconenkit

Siliconen is een van de meest gebruikte kitsoorten. Deze kit is voornamelijk handig om binnenshuis te gebruiken voor bijvoorbeeld badkamers, keukens en sanitair. Het doel van siliconenkit is het afdichten van voegen en naden waar veel beweging wordt verwacht. Tevens is deze siliconenkit waterdicht.

Acrylaatkit

Acrylaatkit is een kit met waterbasis die gemakkelijk schoon te maken is. De kit wordt vaak gebruikt voor het afdichten van voegen in bijvoorbeeld hout, gipsplaten en andere materialen die hieronder vallen. Het voordeel van deze kit is dat het schilderbaar is en je er dus voor kan zorgen dat de kit niet zoveel opvalt.

Montagekit

Montagekit is een krachtige lijm die bedoeld is voor het verlijmen van materialen waar je bijvoorbeeld niet in wilt borren, denk bijvoorbeeld aan plinten van je nieuwe vloer of bepaalde wanddecoraties. Deze lijm is hier ideaal voor, dit komt doordat de lijm bestaat uit een dikke pasta waardoor je gemakkelijk verticaal kunt lijmen, zonder dat de lijm zich gaat verplaatsen.

High tack lijm

High tack lijm is een krachtige en snelle lijm. Doordat de lijm snel opdroogt en zorgt voor een goede hechting is het een ideale lijm voor snelle en kleine reparaties.

Constructielijm

Last but not least, de constructielijm, deze lijm is zeer geschikt voor zware toepassingen en biedt een uitzonderlijk sterke verbinding tussen twee objecten. Het wordt vaak gebruikt bij het verlijmen van materialen zoals hout, metaal, beton en kunststof in bouw- en constructieprojecten.

Conclusie

Zoals je leest zijn er onwijs veel verschillende soorten kit en lijmen die ieder zijn eigen eigenschappen hebben. Het is dus belangrijk om goed na te gaan waar je de kit of lijm voor nodig hebt. Wil je de producten kopen bij een vertrouwelijke verkoper die alle kit en lijmen verkoopt? Kijk dan snel op kittenenlijmen.nl.

Gerelateerde berichten

Tips om jouw product onder de aandacht te brengen

Ondernemen is voor velen een droom die werkelijkheid wordt door een eigen bedrijf op te richten. Het is een opwindend idee om jouw eigen product of...

Lees meer

Over ons

Het is erg leuk om je mee te nemen lang de diverse tips en tricks om je business te innoveren. We nemen het graag met je door.

Contactgegevens

Via info @ cont-ex.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden